rsz covid picAm construit un nou sistem funcțional inovativ pentru tratarea pacienților: am adaugat telemedicina in serviciile noastre . Astfel, va protejam atât pe dumnavoastra cât și pe angajații noștri .

Citeşte mai departe ...

schema nationala de vaccinareClinica medicală Persepolis acorda servicii de imunizare completa pentru toți pacienții.

Citeşte mai departe ...

gripaUna dintre cele mai frecvente boli infectioase este gripa - fiind una dintre cele mai contagioase boli ce se raspandeste pe cale aeriana. Din pacate in ultima vreme si la noi face ravagii, cu precadere gripa de tip B.
Semnele si simptomele gripei sunt comune, insa poate sa difere severitatea acesteia de la persoana la persoana in functie de varsta, boli asociate sau gradul de imunitate individuala.

Citeşte mai departe ...

Am investit pentru o mai buna îngrijire
Luna aceasta am completat sistemul de îngrijire al pacienților diabetici și cardiaci cu un aparat performant de indice glezna - brat. Ce iti arată ?
Testul se folosește pentru depistarea și prevenția bolii arterelor periferice .

Citeşte mai departe ...

medicamente copii

Siguranta medicamentelor – administrarea medicamentelor fără prescripție medicală pentru copii

Numarul medicamentelor care pot fi achizitionate din farmacii fara prescriptie medicala depaseste numarul de boli. Indiferent de grupa farmaceutica (alopate sau homeopate) achizitia lor se bazeaza pe combaterea unor simptome (medicamente simptomatice).

Eliberarea medicatiei OTC (over the counter), a produs de-a lungul anilor atat siguranta cat si accidente.

Citeşte mai departe ...

schema nationala de vaccinare 2012

Schema nationala de vaccinare pentru anul 2012*

Atentie! Este disponibila o schema noua de vaccinare. Urmariti la Schema Nationala de Vaccinare

Citeşte mai departe ...

Pediculoza      Toamna și iarna sunt sezoanele pentru răceală, dar nu numai și păduchii se răspândesc la fel de mult în colectivitate. Păduchii sunt insecte mici care traiesc pe scalp si se hranesc din sangele nostru. Infestarea incepe la scurt timp dupa inceperea sezonul scolar. Aceste insecte afecteaza mai ales copii prescolari si scolarii mici, deoarece la acesta varsta ei se joc si au un contact apropiat (dorm impreuna) care faciliteaza transmiterea. Paduchii depun oua (niti). Nitii nu stau la baza parului, nu se detaseaza usor, de aceea diagnosticul trebuie pus cu mare acuratete. Diagnosticul de pediculoza nu trebuie confundat cu dermatita seboreica sau matrata.

Citeşte mai departe ...

priorix tetra vaccin

PRIORIX TETRA este un vaccin care se utilizeaza la copii cu varste de la 11 luni si pana la 12 ani pentru ai proteja de bolile produse de virusurile rujeolei, oreionului, rubeolei si varicelei (varsat-de-vant). in anumite imprejurari, priorix-tetra poate de asemenea sa fie administrat copiilor cu varste incepand de la 9 luni.

Citeşte mai departe ...

cum alegi gradinita 01 300x200Alegerea cresei sau gradinitei este una dintre alegerile importante. Criterii precum distanta, activitati sau buget, uneori sunt decisive dar nu si esentiale, deoarece copilul va sta o mare parte din zi in colectiv in timp ce noi lucram.

Citeşte mai departe ...

 intoxicatii cu plumb

Ce este Plumbul

  • Plumbul este un metal dens, stabil, rezistent.
  • Ramane in sol, apa, aer, in structura legumelor, iar animalele ce se hranesc in mediul contaminat, raman si ele contaminate.
  • Reactioneaza usor in mediu acid sau alcalin , nu se distruge in timp , prin fierbere sau coacere , de obicei se gaseste sub forma inorganica.

Citeşte mai departe ...

Este imposibil ca intr-o colectivitate (gradinita, cresa, loc de joaca , etc….) sa nu apara infectii.

Fie din cauza copiilor mici, care nu sunt in stare sa mentina igiena personala, fie din cauza ca organismul lor nu este inca complet dezvoltat (de exemplu tubul eustache  fiind drept si nu curbat ca la adulti, de aici posibilitatea aparitiei otitelor repetate), sau din cauza imaturiitati sistemului imun (sistemul imun ajunge la maturitate undeva in jur de varsta de 10 ani), pe langa inocenta copilariei (ele au un contact de la om la om mai apropiat decat noi adulti!). Odata ce intra un copil in colectivitatea extinsa, creste si rata imbolnaviri acestuia.

Citeşte mai departe ...